song

Wednesday, 14 October 2015

The best way to get to know someone is by going on a holiday with them. Pada pendapat aku, benda tu sangat betul. Sebabnya, time holiday la perangai masing-masing keluar.
1. Ada yang jenis diva asik nak duduk hotel mahal, makan restoran mahal, nak naik teksi sentiasa.
2. Ada yang jenis lembab asyik nak amik gambar. Tepi pasu nak amik gambar,dalam toilet pun gagah , dalam terowong amik gambar, semua nak amik gambar.
3. Ada yang jenis pemalas. Orang lain sibuk cari jalan, dia ikot je. Time sesat, kita suruh tanya orang, dia suruh kita balik.
4. Kaki shopping. Satu kedai dia borong then dok komplen berat nak angkat barang.
5. Kaki menggatal. Orang pergi holiday nak jejalan tengok tempat orang, dia berjalan nak cari jantan/pompuan.
Haha. Banyak lagi sebenarnya tapi malas aku nak tulis. Lulz nasib baik trip ‪#‎eurotripVP2015‬ ni semua yang ikut best-best. Happy jee haha
Kau tahu besar mana piramid itu?
Sehingga di kaunter tiket kompleks piramid, aku masih belum dapat mengagak besar mana sebenarnya binaan purba ini.
Dan sebaik tiba betul-betul di depan piramid terbesar @ Pyramid of Khufu @ Great Pyramid of Giza, barulah aku tahu saiznya.
Lagilah apabila memanjat, dan bergambar... mak oi....
Sebongkah batu piramid sama tinggi dengan aku rupanya.
Bagaimanalah zaman ia dibina, batu sebesar ini dihanyutkan dari Aswan ke Giza melalui Sungai Nil. Bukan sebongkah, tapi beribu-ribu banyaknya!
Memang lejenlah kau, Firaun. Lejen yang berdosa.hhahahahhhaa !